BMK satte Brønnøy kommune på kartet i Italia

Brønnøysund Musikkorps (BMK) hadde i juni en liten Italia turne der de virkelig fikk satt Brønnøy kommune og Norge på kartet med sin korpsglede. Det ble avholdt konserter både i Firenze, Vicchio og Torrita de Siena. 

BMK har i flere år hatt nær og god kontakt med sin gode venn Dario Cecchini, som både er komponist, musiker og en av frontfigurene for bandet sitt Funk Off. De feiret i år 20 år, og BMK ble spesielt invitert til Italia for å være med på feiringen. 

Det ble noen hektiske og begivenhetsrike dager der man på lørdag ettermiddag spilte konsert utenfor kirka San Miniato i Firenze, noe som ble en fin opplevelse både for de som spilte og de som hørte på. 

Søndagen var selve bursdagen for Funk off. Først ble det opptreden sammen med det lokale musikkorpset banda di Vicchio Folk Band, marsjering gjennom byen, spilling i kirka og på Piazza Giotto, avsluttet med et spontant fellesnummer med de nye italienske vennene. Ordføreren i Vicchio viste tydelig at de satte pris på besøket fra Brønnøy, så de fikk både fin tale og gaver fra den italienske kommunen å ta med hjem.   

 

 Klikk for stort bilde

 

 

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

Søndag kveld spilte Funk Off en forrykende jubileumskonsert! BMK var gjester på scenen sammen med dem på to låter, UTEN noter og MED dansing, foran 2500 tilhørere! En FANTASTISK opplevelse!

Siste kvelden fikk BMK høytidelig mottakelse med tale og gave fra ordføreren i Torrito di Siena, og korpset sin dirigent Hans Kristian Edvardsen overakte også en liten gave fra BMK. Deretter ble det deilig middag med hjemmelaget mat sammen med Mirco Rubegni musician sitt korps Filarmonica La Samba, før felles opptog til Piazza Matteotti og til slutt konsert med BMK på scenen foran et fantastisk publikum.

 

Klikk for stort bilde