Pressemelding 24.01.21 - Melding fra Statsforvalteren i Nordland

I forbindelse med utbruddet av britisk koronavariant i Nordre Follo kommune har Statsforvalteren sendt ut pressemelding.

Brønnøy kommune har mottatt pressemelding fra Statsforvalteren i Nordland ang. smitteutbruddet i Osloregionen.

Statsforvalteren i Nordland anbefaler å unngå reise til disse områdene. Statsforvalteren skriver følgende i sin pressemelding 23.01.21:

- Unngå reiser til Osloregionen

Statsforvalteren i Nordland ber folk unngå å reise til Osloregionen i tiden framover. Anbefalingen kommer etter omfattende smitteutbrudd av det muterte Covid-19-viruset i ti østlandskommuner.

- På grunn av dette utbruddet, er det viktig at befolkningen unngår å reise til de østlandskommunene som nå er omfattet av smitteutbruddet, sier statsforvalter i Nordland, Tom Cato Karlsen.

- Dersom du nylig har vært i området, bør du kjenne godt etter eventuelle symptomer, og teste deg for Covid-19. I samråd med arbeidsgiver bør du også vurdere hjemmekontor fremfor å møte fysisk på arbeidsplassen, sier Karlsen.

I likhet med Statsforvalteren i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker, mener Karlsen det er viktig at smittevernet i fylket fortsatt holdes under god kontroll, slik at helsetjenesten i kommunene i nord har nødvendig kapasitet til å gjennomføre og trappe opp vaksinering etter hvert som det blir flere vaksiner tilgjengelig.

Svært alvorlig

Smitteutbruddet i østlandskommunene betegnes som svært alvorlig. Lørdag morgen presenterte regjeringen meget strenge tiltak for å stanse smitteutbruddet.

På regjeringens pressekonferanse tidligere i dag påpekte helse- og omsorgsminister Bent Høie at det er høy mobilitet i området, og et stort antall pendlere fra Nordre Follo til Oslo hver dag.

- Vi må gjøre det vi kan

Den engelske virusmutasjonen er langt mer smittsom enn variantene som har dominert i Norge så langt. Folkehelseinstituttet vurderer at faren for spredningen av mutasjonen er stor, både innad i Nordre Follo og til andre kommuner i landet.

- Vi må alle gjøre det vi kan for å hindre spredning av virusmutasjonen, derfor vil vi fraråde folk i Nordland om å reise til Osloregionen akkurat nå, understreker Tom Cato Karlsen.

Brønnøy kommune følger de råd som Statsforvalteren har kommet med og anbefaler innbyggere i Brønnøy til å ikke reise til de 10 kommunene rundt Oslo som er rammet at det muterte viruset av covid 19. Har du vært i disse områdene nå den siste tiden anbefaler Brønnøy å følge de råd som Statsforvalteren ha kommet med å teste deg hvis du kjenner symptomer og avtal med arbeidsgiver om du kan ha hjemmekontor den første tiden etter hjemkomst.

Eilif Kristian Trælnes
ordfører