English contents Skalere tekst Øke kontrast

Brønnøy Kino: Pompeii


  • 09. mai 2014, kl 19:00 - 20:50
  • Brønnøy Kino
pompeii_int_teaser.jpeg Sjanger: Action / Drama / Eventyr
Kinopremiere: 09.05.2014
Manus: Janet Scott Batchler, Julian Fellowes, Lee Batchler
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2014
Lengde: 1 t. 44 min.

TRAILER

POMPEII er et actioneventyr i 3D, om en av de største historiske katastrofene, i regi av Paul W. S. Anderson.
Filmen utspiller dagene før vulkanen Vesuvius får sitt utbrudd. En gladiator begir seg ut for å redde kvinnen han elsker og sin beste venn, en gladiator som sitter innestengt i byens colosseum.


Det er sensommer i år 79 f.Kr., og byen Pompeii skinner ved foten av det mektige fjellet Vesuv. Milo, en slave som tilhører en styrtrik båteier, drømmer om den dagen han kan kjøpe seg fri og gifte seg med sin herres datter, Columba. Det han ikke vet er at Columbas gjeldstyngede far har lovt henne bort til en romersk senator for å nedbetale et lån.

Milo vet imidlertid at vennen, gladiatoren Nigellus, er tvunget til å slåss i Colosseum i en kamp han tilsynelatende ikke har noen sjanse til å slippe levende fra. Samtidig som Milo prøver å klekke ut en måte å redde kameraten på får han vite at Columba er lovet bort og at han selv er solgt til en ny herre. Og når ting ikke ser ut til å kunne bli verre, eksploderer Vesuv med styrken til 40 atombomber og slynger en strøm av glovarm aske og røyk innover byen. Lava flommer ned fjellsiden og dreper tusenvis av mennesker.

Mens Pompeii smuldrer opp, er Nigellus fanget inne i Colosseum, Columba er sperret inne i familiens villa, og Milo er fanget om bord i et skip på vei til Napoli.
Mens Pompeiis innbyggere flykter fra den utslettede byen er Milo fast bestemt på å vende tilbake for å redde vennen og hans elskede Columba. Med ild og aske som overalt ødelegger den eneste verdenen han noen gang har kjent til, blir en helt vanlig mann satt på en prøve som krever alt av ham, i en hjertevarm historie om ekstraordinært heltemot.

(omtale er hentet fra www.filmweb.no)
Sist oppdatert den 09.sep.2015