English contents Skalere tekst Øke kontrast

Brønnøy Kino: Safe House


  • 24. februar 2012, kl 18:00 - 20:00

Tittel: Safe House

Aldersgrense: 15 år

Norgespremiere: 24. februar 2012

Brønnøy Kino: 24. februar 2012

Klokken: 18:00

 

(omtale fra www.filmweb.no)

Oscar-vinneren Denzel Washington og Ryan Reynolds har hovedrollene i den intense actionthrilleren Safe House. Washington spiller en farlig CIA-avhopper, som etter ti år på flukt fra loven tas til fange og plasseres i en varetekstscelle i Sør-Afrika. Men når bygget stormes av leiemordere, må en fersk politiagent (Reynolds) forsøke å finne en vei ut for dem begge. De to motpartene må nå samarbeide om å holde seg i live lenge nok til å finne ut hvem som ønsker dem døde.

Matt Weston (Reynolds) er ekstremt frustrert over den lite spennende rutinejobben han har blitt satt til å gjøre i Cape Town. Han har blitt en "vaktbikkje", som drømmer om å få prøve seg som ekte agent i stedet. Men som den lojale arbeidstakeren han er, blir han bare gående og vente på hans sjanse en dag skal dukke opp. Det gjør den også - før han aner. Den første og eneste fangen han blir satt til å vokte, er nemlig også den aller farligste mannen han noensinne har møtt.

Tobin Frost har vært på flukt i over et tiår. Han pleide å være en av de beste etterretningsagentene i CIA, men etter at han skiftet side har han solgt millitære hemmeligheter til alle med stor nok lommebok. Han har gjort alt fra å sende klassifisiert informasjon til Nord-Korea til å større terroristorganisasjoner, og påført de amerikanske myndighetene uendelig mye skade underveis. Han er nå tilbake på gamle trakter, bærende på en stor hemmelighet.

Så snart Frost bringes inn for avhør, stormer leiemordere inn og raserer celleblokken Weston vokter. De to unnslipper såvidt med livet i behold, og må legge alle forskjeller til side for å finne ut om angriperne er sendt av terrorister eller noen på innsiden som vil ta livet av alle som står i deres vei. Nå er det opp til Weston å avgjøre hvem han kan stole på før de begge elimineres fra spillet.

Se trailer til filmen HER.
Sist oppdatert den 08.feb.2016