Om Hilstad

 

 

 

 

HILSTAD BARNE- OG UNGDOMSSKOLE er skolen som ligger i vakre Velfjord i Brønnøy kommune. Det er en ganske så ny skole (ny i 2005) beliggende i flotte omgivelser på Hilstad i Hommelstø. Skoleåret 2019-2020 er vi 85 elever og 16 ansatte med stort og smått her på huset.

 

Vi jobber målrettet for å ha et trygt og stimulerende læringsmiljø preget av mestring og utvikling. Våre satsningsområder er: digital skole-satsing på læringsbrett, helsefremmende skole-satsing på fysisk aktiv læring, internasjonalt arbeid-satsing Erasmus-prosjektet, satsning på realfag (Lektor 2 og samarbeidet med Brønnøy Kalk AS), elevdemokrati og elevmedvirkning-vi er med i Elevorganisasjonen og Operasjon Dagsverk, entreprenørskap-satsing på elevbedrifter.

 

Vi ønsker å være en skole i bygda og for bygda, derfor samarbeider vi tett med Hilstad idrettslag, Velfjord historielag, Hommelstø velforening og Helgeland museum.

 

Vi har gode tradisjoner og fasiliteter for uteskole her i Velfjorden, med en meget allsidig og vakker natur rundt oss og med moderne anlegg for aktiviteter, idrett og friluftsliv. Vi grenser til Lomsdal-Visten nasjonalpark og dit inn har vi turer hvert år.