Skandinavias største språkkonkurranse

 

Klikk for stort bilde 

International Language Competition (ILC) er Skandinavias største språk- og kulturkonkurranse som arrangeres for andre gang i Norge i år. Alle landets ungdomsskoler og videregående skoler er her velkommen til å konkurrere i språkene engelsk, spansk, tysk og fransk. Konkurransen er digital i år grunnet situasjonen med covid19.

Mundolingue er arrangør og Cappelen Damm er hovedsamarbeidspartner. Konkurransen blir gjennomført i samarbeid med ItsLearning. Etter å ha hatt stor suksess flere år i Sverige og Danmark, kom konkurransen til Norge i fjor.

Hovedformålet med konkurransen er å oppmuntre ungdommer til videre språkstudier. Vi vil også at ungdommer får økt interesse for å skaffe seg kunnskap om kulturelle aspekter, historie og generelle relevante sosiale forhold i de landene hvor målspråket snakkes.

ILC vil fremme en sunn konkurranseånd mellom de forskjellige skolene i landet, og skape et nettverk med mulighet for utveksling av kunnskap og ideer blant fremmedspråklærere.

Ved ILC sine prøver vil elevene bli utfordret på sine ferdigheter i grammatikk, vokabular, kulturkunnskap, geografi og lytteforståelse.

Spanskgruppa i 10. klasse ved Salhus skole består av 9 elever. De skal alle delta i International Language Competition (ILC) som starter i uke 6 og vil representere Salhus skole. Elevene og lærer er godt i gang med forberedelsene og de gleder seg til å konkurrere. De er selvfølgelig også veldig spente. Ettersom de skal konkurrere i spansk, er det på sin plass å ønske dem lykke til på dette språket: BUENA SUERTE! JJ